5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Dr. Rózsavölgyi Katalin

Pszichiáter szakorvos

2012-ben szereztem diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Aktív Pszichiátriai Osztályán, később pedig az Addiktológiai Rehabilitációs Osztályán kezdtem dolgozni.  A pszichiátria már korábban is felkeltette az érdeklődésemet, különleges terület, mert jelentősen eltér a testi orvoslástól.  A pszichés betegségek tünetei a gondolkodás, az érzelemi működés, a magatartás szintjén ragadhatók meg, ebben találtam kihívást önmagam számára és úgy éreztem ezen a területen tudok a legtöbbet segíteni a hozzám fordulóknak. 

Az egyetem utolsó évében megkezdtem integratív hipnoterápiás képzésemet is, mert ezt a módszert nagyon hatásosnak tartom és folyamatosan alkalmazom a mindennapi gyakorlatban is.   

Alapelvem, hogy segíteni csak azt tud, aki az egyensúlyt önmagában megtalálta, mert ebből tudunk minél több energiát nyerni mások gyógyításához. Ezért speciális képzés keretében önismeretei tapasztalataimat pszichodrámában szereztem, de az állandó önfejlesztés továbbra is fontos számomra. 2019 szeptemberétől a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola doktorandusza vagyok, így gyakorlati orvosi munka mellett a magasszintű továbbképzés és a tudományos tevékenység is előtérben van az életemben. 

Orvosi munkám során a magas szintű, naprakész szaktudás mellett pedig a diszkrécióra is különösen nagy hangsúlyt fektetek.

A „Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Intenzív Osztályért „ alapítványnál végzett munkám során gyakorlatot szereztem a koraszüléssel kapcsolatos érzelmi problémák (perinatális affektív zavarok) és veszteségélmények kezelésében. Itt tapasztaltam meg milyen nehezen lehet megküzdeni egy koraszülött gyermek elvesztésével és itt váltam elkötelezetté abban, hogy segítséget nyújtsak ezen területen is. 

A leki betegségek, pszichiátriai kórképek időbeli felismerése rendkívül fontos, mert a nem kezelt pszichés megbetegedések egyrészt rendkívüli szenvedést jelenthetnek a betegeknek, mindemellett hozzátartozóik számára is nehezen megoldható feladatot képeznek. Pszichiáter szakorvosként ebben tudok hatékonyan segíteni a rendelésemen az Oliva Med Magánklinikán.
 

Rendelés időpontja: Péntek 14:00-18:00